BENZI TRANSPORTOARE

Cand vorbim despre benzi transportoare putem spune ca sunt unele dintre cele mai importante echipamente din ansamblul instalațiilor de sortare pentru transferul deșeurilor. Punerea în mişcare a benzii transportoare este realizată de un motor-reductor cu ajutorul tamburului conducător.

Alten Waste Engineering oferă următoarele tipuri de benzi transportoare:

Benzi transportoare cu lant si covor din cauciuc

Benzi transportoare cu lant si covor din cauciuc are ca element de tracțiune lanțul rotund angrenat de roți cu alveole.

Este utilizată la transportul de material în vrac, în centrale energetice, metalurgie, industria minieră și a reciclării. În punctele de solicitare maximă se poate monta și adapta în funcție de direcție, de solicitare, de diferite sisteme de sprijin. Este o bandă poziționată orizontal, antrenată de un motoreductor.

Este prevăzută cu un covor metalic, înclinat și montată pe o structură metalică, ancorată în pardoseală, având rolul de a transporta materialele către tamburul rotativ.

Covorul transportor este confecționat în întregime din metal cu o ridicată rezistență la coroziune. Viteza covorului transportor este reglabilă. În partea superioară, la capătul benzii, este dispusă o cuvă de descărcare confecționată din oțel, prin intermediul căreia materialul este descărcat.

Banda transportatoare covor metalic este formată dintr-o secțiune (de alimentare) orizontală și o secțiune înclinată la un unghi maxim de 350o.

Este construită din structură de oțel de tip modular protejat anticoroziv prin vopsire, cu vopsea din gama culorilor RAL.

În zona laterală a benzii sunt montate cartere de protecție pentru a nu permite pătrunderea materialelor purtate, la lanțul de transport, în timpul funcționarii benzii evitând astfel îngreunarea sistemului transportator.

 2) Banda transportoare covor de cauciuc

Banda transportoare covor cauciuc este comercializată de noi și fabricată special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților din toate domeniile.

Patul de role cu covorul de cauciuc poate transporta: plastic, aluminiu, hârtie, resturi menajere. Banda transportoare covor cauciuc, este prevăzută/dotată cu nervuri, fiind dispusă în plan oblic sub porțiunea inferioară a cuvei de încărcare. Banda are o inclinație de aproximativ 45o.

În partea superioară a benzii înclinate este montat separatorul magnetic ce face separarea metalelor feroase conținute în deșeurile reciclabile.

Benzi transportoare cu lant si covor din PVC

Banda transportoare covor PVC este utilizată în general pentru transportul produselor nealimentare sau al produselor alimentare ambalate cu greutate mică sau medie.

Structura transportoarelor cu benzi din PVC este confecționată de cele mai multe ori din oțel laminat, deoarece nu se impun restricții privind siguranța alimentară și această structură este semnificativ mai ieftină decât cea din oțel inox.

Banda transportoare covor PVC se poate monta în plan orizontal sau în plan înclinat. Uneori sunt necesari racleți pentru a compensa lipsa aderenței produsului pe bandă sau pentru a împiedica răsturnarea produselor când unghiul de înclinare este mare.

Datorită rezistenței sale deosebite la agresiuni mecanice, chimice și termice PVC-ul reprezintă o materie primă ideală, acesta fiind mai ieftin și mai rezistent decât cauciucul.

Caracteristici banda transportoare PVC:

banda transportoare PVC este antistatică și neconductoare
are rezistență la flacără (conf DIN 22103/ISO 340)
banda transportoare PVC este aprobată FDA, 2005/79/CE si HACCP pt. contact direct cu produsele alimentare
sunt rezistente la: coroziune, uleiuri, grăsimi și substanțe chimice
benzile transportoare PVC cu rigiditate transversală au nivel redus de zgomot (benzi LdB)
sunt netede sau cu texturi.

Conform tendințelor actuale de ecologizare apărute o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, Alten Waste Engineering vine în sprijinul întreprinzătorilor care doresc înființarea de stații de prelucrare/reciclare deșeuri.

Prin specificul lor, benzile de prelucrare/reciclare deșeuri reprezintă elemente unice și personalizabile pentru fiecare proiect în parte în funcție de:

bugetul proiectului
spațiul disponibil
gradul de automatizare

Alten Waste Engineering  vă oferă servicii complete la standarde de vârf, produse de calitate, proiectare, implementare, service cât și asistență pentru fiecare proiect în parte.

Realizăm stații de sortare/reciclare deșeuri compuse din transportoare cu benzi din CAUCIUC, PVC, OTEL sau MAGNETICE.

Solicită oferta noastră completă!

Ai nevoie de mai multe informații?

Soluții Eficiente

Furnizăm echipamente fiabile de calitate superioara, personalizate pe baza nevoilor specifice solicitărilor. Proiectarea și producția de echipamente pentru stații de sortare și instalații industriale în domeniul reciclării deșeurilor de natură industrială sau municipală reprezintă principala noastră activitate.

De asemenea, oferim servicii de asistență tehnică, întreținere și reparații în garanție și post garanție.

banda-transportoare-alten-waste-engineering
LIVRARE LA TIMP

Respectăm timpul, de aceea rezultatele muncii noastre sunt pe măsura asteptărilor rezolvării solicitării dumneavoastră.

PREȚUL CORECT

Proiectăm și producem echipamente pentru stații de sortare și instalații industriale la cele mai competitive prețuri.

PROFESIONALISM

Scopul nostru este de a trata fiecare proiect cu același profesionalism pentru rezultate maxime.

Folosim cookie-uri și alte tehnologii similare pentru a îmbunătăți experiența dvs. de navigare și funcționalitatea site-ului nostru.